FinansWatch

Medie: Regeringen vil lade banker overtage virksomheders skattegæld

Virksomhederne har i foreløbigt lånt 30 mia. kr. af staten, og nu kigger regeringen på, om bankerne kan overtage tilgodehavenderne.

Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling

Virksomhederne har i løbet af coronakrise lånt 30 mia. kr. af staten, og det vil regeringen nu kigge på at lade bankerne overtage. Det skriver Finans på baggrund af unavngivne kilder.

Fra finansbranchen er der umiddelbart positive toner, hvor Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark fortæller, at man er klar til at hjælpe de levedygtige virksomheder ud af krisen.

I Danske Banks afdeling for erhvervskunder siger bankdirektør Niels Bang-Hansen, at:

"Der er en god dialog i øjeblikket igennem Finans Danmark. Vi har lænet os ind i diskussionen for at se, om vi kan spille en rolle."

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil ikke kommentere oplysningerne.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs