FinansWatch

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Foto: PR / Hvidbjerg Bank / BEC

Med en test onsdag aften blev Hvidbjerg Bank sammen med BEC Financial Technologies de første til at gennemføre en bankoverførsel med NemID-efterfølgeren, MitID.

Det skriver BEC i en pressemeddelelse, hvor serviceleder – og kvinden bag den første MitID-overførsel – hos Hvidbjerg Bank, Lene Vangsgaard Andersen, lægger vægt på vigtigheden af at være tæt på kunderne.

"Det gælder, når vi møder hinanden i hverdagen – men det gælder i høj grad også digitalt, hvor vi tilbyder vores kunder de nyeste digitale løsninger," siger Lene Vangsgaard Andersen i en skriftlig kommentar, som fortsætter:

"Lige nu tester vi MitID på vegne af en række pengeinstitutter i it-samarbejdet BEC, og efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID."

MitID skal på sigt erstatte det eksisterende NemID. For indeværende testes systemet dog af bl.a. den lokale bank og it-fællesskabet BEC Financial Technologies.

Det fremgår ikke af den udsendte pressemeddelelse, hvornår den endelige udrulning af MitID forventes at løbe af stablen.

NemID's afløser forventer at snuppe bruger fra Facebook og Google 

Finanstilsynet præsenterer syv initiativer til kampen mod hvidvask 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs