FinansWatch

Kryptovaluta med hundetema står til afkast på mere end 8100 pct i 2021

Kryptovalutaen dogecoin står lige nu til et afkast på mere end 8100 pct., skriver Wall Street Journal.

Kryptovalutaen Dogecoin opstod som en joke, men er nu steget voldsomt i kurs. Foto:Strf/AP/Ritzau Scanpix

Dogecoin, der blev skabt som en joke, steg mandag til vejrs og står lige nu til et afkast for året på mere end 8100 pct.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Kryptovalutaen dogecoin eksploderede mandag på det amerikanske marked, og afkastet for 2021 er lige nu højere end 8100 pct.

Det er mere end det dobbelt af stigningerne på S&P 500-indekset siden 1988 - udbytter inklusive.

Kryptovalutaen med hundetema var oprindeligt affødt af et meme, men har i dag en markedsværdi på omkring 50 mia. dollar - svarende til mere end 308 mia. kr.

Stigningen er et resultat af en store investeringslyst, der blandt andet understøttes af gebyrfrie handelsplatforme og hjælpepakker fra den amerikanske regering.

Kursridtet afspejler investorernes forventninger om, at kryptovalutaen vil stige, men det betyder også, at værdien af dogecoin kan gå i nul, når markederne skifter.

"Mange nytilkomne har ikke været med ret længe og har ikke set bitcoin-boblen briste," siger Robert Drach, der er forvalter i Drach Advisors, til avisen.

Han tilføjer, at den nuværende situation føles som en boble.

Dogecoin trækker paralleller til Gamestop-aktiens kursridt, hvor handlere på samme måde diskuterer aktien på blandt andet det sociale medie Reddit.

Handlere har navngivet tirsdag som "Doge Day," hvor målet angiveligt er at løfte kryptovalutakursen til 1 dollar før amerikansk børslukketid.

100 kryptovalutaer rundede 1 mia. dollar

Handelsplatform for kryptovalutaer i vejret i børsdebutten 

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs