FinansWatch

Den amerikanske centralbank øjner opsving

Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank vidner om enighed blandt cheferne. 

Foto: Brendan McDermid/ Ritzau/Scanpix

Cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, var på deres seneste rentemøde den 16. og 17. marts enige om at fastholde den rekordlave rente, selv om bankens beslutningstagere signalerede nogen optimisme om de økonomiske udsigter.

Det fremgår af referatet af rentemødet.

"Medlemmerne forudså, at privatforbruget vil blive løftet af de seneste stimulipakker såvel som af den lempelige pengepolitik. Mange medlemmer pegede også på det høje niveau af opsparing i husholdningerne, og vurderede, at når det opbyggede behov frigives, kan det løfte væksten yderligere, samtidig med at krav om social distance udfases," hedder det i referatet.

Bankens beslutningstagere understegede dog også, at den økonomiske aktivitet og beskæftigelsen fortsat er langt fra niveauer, der kan sidestilles med fuld beskæftigelse.

På rentemødet fastholdt Fed enstemmigt styringsrenten på mellem 0 og 0,25 pct., og obligationsopkøbene fortsatte som hidtil.

Den langsigtede renteprognose viste en smule uenighed, da syv ud af 18 Fed-direktører forventede en renteforhøjelse i 2023, mens flertallet af Fed-direktørerne fastholdt en forventning om uændret rente i 2023.

Af referatet fremgår det i øvrigt, at finansmarkederne ulig centralbanken siden januar er begyndt at indregne en renteforhøjelse allerede i første kvartal 2023, og en stigning på 50 basispoint ved udgangen af 2023.

Banken virker dog ikke bekymret over de stigende renter på obligationsmarkedet i perioden januar til marts.

"Medlemmerne kommenterede på den bemærkelsesværdige stigning i renterne på de lange statsobligationer, som skete i perioden mellem de to møder og anså det generelt som en afspejling af de forbedrede økonomiske udsigter, mere faste inflationsforventninger og forventninger om en stigning i udstedelsen af ny statsgæld," hedder det i referatet.

På obligationsmarkedet har mødereferatet kun givet anledning til relativt små udsving, og renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger onsdag klokken 21.15 dansk tid uændret i 1,66 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs