FinansWatch

Fed-chef: Realrentestigning ville bekymre

Så man en reel stigning i realrenterne, ville det give stof til eftertanke, lyder det fredag fra chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Minneapolis, Neel Kashkari, skriver Bloomberg News.

Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Neel Kashkari, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i Minneapolis, ville være bekymret, hvis han så en reel stigning i realrenterne. Det mener han dog ikke, vi har set den senere tid.

"Hvis vi så en reel stigning i realrenterne, ville det give stof til eftertanke," sagde Neel Kashkari fredag på en virtuel konference, ifølge Bloomberg News.

"Det ville skabe en reel bekymring hos mig for, at mængden af støtte, vi forsyner økonomien med, reduceres, og det kunne retfærdiggøre, at vi overvejer vores pengepolitiske svar."

Den tiårige rente er denne uge steget 14 basispoint til 1,55 pct., og det er noget af hop, som renten har gjort siden nytår, da den lå i bare 0,90 pct.

"Men vi ser ikke store bevægelser i realrenterne. Det meste af bevægelsen skyldes inflationsforventningerne. Den nylige bevægelse, vi har set i statsobligationsmarkedet - både TIPS-markedet og det nominelle marked - antyder, at vores pengepolitiske ramme leverer, hvad vi forventer, den skal levere, fastslog Minneapolis-chefen.

"TIPS" står for "Treasury Inflation Protected Security" og er særlige statsobligationer, hvor den nominelle rente løbende justeres for inflationen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs