FinansWatch

Amerikansk centralbankchef advarer om pres på økonomien

Virksomhederne har svært ved at tro på, at priserne kan løftes lige nu, mener Thomas Barkin, chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i Richmond

Foto: Pexels

Mens renteskræmte investorer mandag trykker på salgsknappen for deres teknologiaktier, så fremhæver Thomas Barkin, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i Richmond, at der er et stort disinflationært pres på økonomien, hvorfor det ikke lige nu er muligt at få en inflationær cyklus.

"Så længe vi har de disinflationære modvinde, vil det bare være svært for virksomhederne at tro på, at de vil have styrken i markedet til at løfte priserne på en måde, man har brug for, hvis man vil have en inflationær cyklus, sagde Thomas Barkin mandag i forbindelse med en virtuel konference," skriver Bloomberg News.

"Inflation er ikke en stigning i priserne i en måned eller i to måneder. Inflation er en forandring i forventningerne på mellemlang og lang sigt."

Med til at holde priserne i skak er en bølge af meget koldt vejr i USA, ligesom udrulningen af vacciner fortsat mangler meget og dermed skubber genåbningen lidt længere ud i fremtiden, og derfor regner Richmond-direktøren med at første kvartal vil være "bumpet".

Senere lysner det dog for økonomien, og her vil især øget opsparing hos de amerikanske forbrugere på 1500 mia. dollar kunne løfte efterspørgslen, da der her er et opsparet behov for ydelser.

Centralbankchef ser vækst på mindst 5 pct. i USA i 2021  

 

Mere fra FinansWatch

Førende kryptoplatform vil børsnoteres

Kryptovalutaplatformen Coinbase har ansøgt om at blive noteret på Nasdaq i USA. Selskabet omsatte for cirka 8 mia. kr. sidste år, viser selskabets første offentliggjorte regnskabstal nogensinde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs