FinansWatch

EU-chefer: Europa har igen ven i Det Hvide Hus efter hårde år

EU er klar til en ny begyndelse for samarbejdet med USA, hvor Joe Biden onsdag tages i ed som præsident.

Foto: Francisco Seco/AFP / POOL

"Efter fire lange år har Europa igen en ven i Det Hvide Hus."

Sådan lød det onsdag fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ved en plenarsamling i Europa-Parlamentet.

Meldingen er en tydelig henvisning til, at USA senere på dagen tager demokraten Joe Biden i ed som landets præsident for de kommende fire år.

"Der er et nyt daggry i USA, og EU er klar til en ny begyndelse," siger von der Leyen i en tale, hvor hun lægger op til tæt samarbejde med USA's nye præsident.

Hun glæder sig blandt andet over, at USA med Joe Biden ved roret vil genindtræde i klimaaftalen fra Paris.

"Det er et rigtig stærkt udgangspunkt for det transatlantiske forhold," siger Ursula von der Leyen.

Også EU-præsident Charles Michel ser frem til et styrket samarbejde med USA, efter at Donald Trump forlader Det Hvide Hus.

"Dagen i dag markerer mere end en overdragelse af magten. Det er en mulighed for at revitalisere det transatlantiske forhold, som har lidt stor skade de seneste fire år," siger Charles Michel.

"I de år er verden blevet mere kompliceret, mindre stabil og mindre forudsigelig," tilføjer han.

Ifølge Charles Michel bør USA og EU først og fremmest samarbejde tæt på fem punkter: At styrke det multilaterale samarbejde, at bekæmpe coronapandemien, at bekæmpe klimaforandringer, genoprette økonomien og styrke samarbejdet om sikkerhed og fred.

"Jeg vil fremsætte et højtideligt forslag til den nye præsident på hans første dag i embedet. Lad os skabe en ny grundlæggende pagt for et stærkere Europa, et stærkere USA og for en bedre verden," siger Charles Michel.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs