FinansWatch

USA overvejer investeringsforbud mod Alibaba og Tencent

Amerikanske myndigheder overvejer at sætte to kinesiske tech-selskaber på listen over selskaber, som amerikanere ikke må investere i.

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

De amerikanske myndigheder overvejer nu at føje de to kinesiske internetmastodonter Tencent og Alibaba til listen over aktier, som amerikanerne ikke må investere i.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag på baggrund af unavngivne kilder.

Gennem de seneste uger har embedsmænd i forsvarsministeriet diskuteret tanken om at føje flere kinesiske selskaber på listen over forbudte aktier, fordi selskaberne har bånd til det kinesiske kommunistparti og Kinas militær.

Der har også været dialog mellem forsvarsministeriet og finansministeriet omkring ideen, da der er risiko for, at et forbud kan påvirke finansmarkederne.

Tencent og Alibaba er Kinas to mest værdifulde selskaber med mere end 1300 mia. dollar i samlet markedsværdi, og de to aktier er en del af mange porteføljer hos de amerikanske investorer.

Hvis de to internetaktier tilføjes listen, vil det blive anset for en optrapning af konflikten mellem USA og Kina, som Donald Trumps administration har haft særligt fokus på de seneste uger af præsidentens embedsperiode.

Tilbage i slutningen offentliggjorde USA sin oprindelige liste over forbudte kinesiske selskaber. Den indeholdt 31 navne, herunder tre af de store statsejede teleselskaber.

Aktien i Tencent faldt USA onsdag med 4,0 pct., mens Alibaba mistede 5,3 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs