FinansWatch

Senatet godkender Christopher Waller til Federal Reserves top

Christopher Waller er torsdag blevet godkendt af det amerikanske senat til at indtage en plads i bestyrelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

Christopher Waller er nomineret af præsident Donald Trump, og han kom gennem nåleøjet med mindst mulige margin, da 48 senatorer stemte for, mens 47 stemte i mod. Det skriver Bloomberg News.

Bekræftelsesprocessen har stået på længe, i måneder, da Donald Trumps anden nominerede, Judy Shelton, har været omgærdet af kontroverser, og hun har fortsat ikke fået det blå stempel, men er faktisk allerede tidligere i november blevet vejet og fundet for let.

Christopher Waller er den fjerde af præsident Trumps nominerede, som indtager en plads i ledelsen i USA's centralbank. Waller anses som en pengepolitisk due, der taler for lempelighed, og det vurderes, at han vil bakke op om den amerikanske nulrente, indtil økonomien er ude af coronakrisen.

"Jeg ville helt sikkert ikke forvente, at han vil være en dissentierende stemme i forhold til den nuværende pengepolitiske bane, og faktisk ville jeg forvente, at han vil styrke den nuværende retning," siger Roberto Perli, partner i Cornerstone Macro, til Bloomberg News.

Centralbanken sænkede i marts over to gange sin rente med 1,50 pct.point til intervallet 0,0 til 0,25 pct., og den seneste indikation af de individuelle centralbankdirektørers renteforventninger, i dot-plot-diagrammet, pegede i september mod en uændret rente til mindst udgangen af 2023.

Waller har en ph.d. i økonomi fra Washington State University, og han arbejder lige nu som chef for research i centralbankens distrikt i St. Louis. I det distrikt er James Bullard direktør, og han hører til de absolutte duer i centralbankens styrekomite.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere