FinansWatch

Nationalbank: Cheføkonom ser interventionsskyts blive i værktøjskassen

For ottende måned i træk har Nationalbanken undladt at intervenere i valutamarkedet. Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank forventer, at den linje vil forblive i den kommende tid.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Til trods for en styrket krone undlod Nationalbanken for ottende måned i træk i november at intervenere i valutamarkedet, og cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank regner heller ikke med, at Nationalbanken ser behov for at gøre det store væsen af sig den kommende tid.

"I foråret kørte Nationalbanken de store kanoner frem og intervenerede for det største i et halvt årti, mens de også hev en selvstændig renteforhøjelse op af krudtkammeret. Det gjorde de for at forsvare en svækket krone, som de til fulde kom i mål med."

"Nu står vi så i den stik modsatte situation med en krone, der er tippet til den stærke side og har været det i en rum tid," skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Den aktuelle kronekurs er tilmed ikke langt fra niveauet, hvor Nationalbanken tidligere har været inde for at agere.

"Men de kommer næppe til at hive de helt store nye interventionsskyts frem, og en decideret rentesænkning har endnu længere udsigter. I de store termer må vi forvente at se Nationalbanken fortsat holde sig i nogenlunde ro," vurderer Jeppe Juul Borre.

I næste uge er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, hvor nye stimuli ventes at blive præsenteret. Det kan ifølge Jeppe Juul Borre isoleret set give en ekstra lille styrkelse til den i forvejen styrkede krone, men på rentefronten ventes ECB at holde sig helt i ro.

"I øjeblikket er der alene indpriset omkring 15 pct. sandsynlighed for en rentesænkning fra ECB i næste uge, og det hold er vi til fulde med på og forventer, at en rentesænkning ikke kommer på tale. Men overrasker ECB alligevel med en rentesænkning, så vil vi også se Nationalbanken følge med," skriver Jeppe Juul Borre.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere