FinansWatch

Centralbankchef: Fremtidsudsigterne for økonomien er ekstremt usikker

"Fremtiden vil afhænge af, i hvor stor grad vi er klar at tackle virusspredningen," lød det fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, i en tale til Senatet.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Fremtidsudsigterne for den amerikanske økonomi er ekstremt usikre, da coronapandemien fortsat hærger økonomien. Det sagde den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, tirsdag.

"Som vi har gentaget gennem hele pandemien, så er udsigterne ekstremt usikre, og fremtiden vil afhænge af, i hvor stor grad vi er klar at tackle virusspredningen," lød det fra Powell i en tale til Senatet.

"Stigningen i nye covid-19-tilfælde, både her og i udlandet, er bekymrende og kan vise sig at blive udfordrende de næste få måneder."

Han tilføjede, at smittespredningen vil være en udfordring i de kommende måneder, og at økonomien ikke vil være tilbage for fuld kraft, før befolkningen er sikre på at kunne leve et normalt liv igen.

Den gode nyhed er dog i den henseende de positive forsøgsdata fra nu tre mulige coronavacciner, hvoraf især Pfizers og Modernas fremhæves i USA.

"De seneste nyheder på vaccinefronten er meget positivt på mellemlang sigt. For nu er der dog fortsat betydelige udfordringer, inklusiv timingen, produktionen og distributionen, samt effekten på tværs af de forskellige grupper."

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere