FinansWatch

Regeringen indfører nye restriktioner: 35.350 finansansatte bliver berørt

Regeringen opfordrer alle arbejdspladser i Hovedstadsområdet til at sikre, at medarbejdere kan arbejde hjemmefra.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen har onsdag præsenteret en række nye tiltag, der skal minimere smittespredningen med coronavirus i 17 kommuner i Hovedstadsområdet.

Blandt de nye tiltag er en kraftig opfordring til, at alle arbejdspladser sikrer, at medarbejdere arbejder hjemmefra, hvis de kan.

Ifølge en opgørelse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har lavet, kommer det til at berøre 92 finansvirksomheder og 35.350 medarbejdere i finanssektoren.

"Både virksomheder og medarbejdere i sektoren har siden marts taget situationen meget alvorligt. Jeg er derfor helt sikker på, at vores medlemsvirksomheder indfører hjemmearbejde i absolut videst muligt omfang i de berørte kommuner," udtaler Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en pressemeddelelse.

Øget testfokus

Restriktionerne træder i kraft mandag og løber foreløbigt frem til 2. januar 2021.

Restriktionerne tæller udover en kraftig opfordring til mere hjemmearbejde også et øget fokus på test og restriktioner på skole- og fritidsområdet.

Blandt andet får alle unge mellem 15 og 25 år i de berørte kommuner mulighed for at blive testet inden jul.

De skærpede restriktioner gælder følgende kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæb.

Derudover indføres der over hele landet krav om ensretning i større butikker, mens de landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter per handelende i butikker gøres til et krav.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere