FinansWatch

Opkøbssulten bank bedst til at forrente ejernes penge i coronaramt tid

Krise er vendt til succes i jysk bank, der har været bedst til at forrente ejernes penge i årets første ni måneder, viser ny opgørelse af FinansWatch.

Jan Ulsø Madsen, topchef for Vestjysk Bank Foto: Gregers Tycho/ERH

Han har travlt op til jul bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

For topchefen for Vestjysk Bank er ved at sluge den lidt mindre jyske konkurrent, Den Jyske Sparekasse, med støtte fra begge bankers bestyrelser.

Udover at det var en stolt adm. direktør for den fortsættende bank, som for nylig kunne annoncere nyheden, så får han nu lidt mere at glæde sig over.

For en ny opgørelse foretaget af FinansWatch peger på, at det er tidligere tiders så hårdt ramte Vestjysk Bank, som faktisk kommer ud som den bank, der har været bedst til at forrente ejernes penge, egenkapitalen, i årets første ni måneder.

Således skabte Vestjysk Bank en egenkapitalforrentning i perioden efter skat på 8,8 pct., når man omregner til helårstal. Og det er akurrat nok til førstepladsen.

Det skal dog med, at eftersom Vestjysk Bank har en markant mindre egenkapital end f.eks. de større banker, så skal der færre udsving til for at skubbe forrentningen i den ene eller anden retning.

Coronaramt periode

Som man kan se af de nedenstående tabeller, så har coronarkrisen, som for alvor satte ind herhjemme i marts, gjort et indhug i bankernes bogførte afkast.

Og således er der for første gang i en del år ingen banker, som har formået at skabe en tocifret egenkapitalforrentning.

Blandt de største banker i gruppe 1 er det Spar Nord, som kommer bedst ud, mens Danske Bank indtager sidstepladsen blandt de nærmeste konkurrenter.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Hos gruppe 2-bankerne er det naturligvis Vestjysk Bank, som ligger i spidsen, akkurat foran den vanlige afkastmagnet, Ringkjøbing Landbobank, som altså på den korte bane må se sig slået af konkurrenten.

I bunden i den kategori ligger formentlig snart opslugte Den Jyske Sparekasse, som altså også vurderet på den korte bane må siges at være efter Vestjysk Bank i bankernes genopretning efter svære år siden finanskrisen og landbrugskundernes daværende udfordringer.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Blandt de mindre banker i gruppe 3 i tilsynets størrelsesgruppering kan Skjern Bank prale af den højeste egenkapitalforrentning i perioden, mens Fynske Bank må tage til takke med sidstepladsen.

(Artiklen fortsætter ikke under grafikken)

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere