FinansWatch

Video: Ulrik Nødgaard klandrer finansmyndigheder for at håndtere corona ringere end i udlandet

10 ÅR MED FINANSWATCH: Finans Danmarks direktør, Ulrik Nødgaard, ser i et videointerview med FinansWatch tilbage på det seneste årti i finanssektoren, hvor han har bestredet to magtfulde poster. Han er ærgerlig over sektorens møgsager, men han mener omvendt, at myndigheder i udlandet har håndteret corona bedre i forhold til indsatsen på det finansielle område.

Ulrik Nødgaard, direktør for Finans Danmark.

Han har bestredet to særdeles magtfulde poster i den finansielle sektor det seneste tiår. Først var han direktør for Finanstilsynet, inden han i 2015 skiftede til interesseorganisationen Finans Danmark, hvor han fortsat er topchef.

I anledning af FinansWatchs 10 års jubilæum vender Ulrik Nødgaard blikket tilbage, når han i et videointerview fortæller om de mest toneangivende tendenser og begivenheder i sektoren siden finanskrisen.

Tilsynsboss advarer banker i jubilæumsinterview: Omdømme er en risiko for den finansielle stabilitet

Det sker ikke uden at stikke til flere af interessenterne for den finansielle sektor. Ulrik Nødgaard kalder den kommende særskat på finanssektoren et skråplan, og han siger, at udenlandske myndigheder generelt har håndteret coronakrisen bedre, når man ser på de tiltag, der er foretaget i relation til finanssektoren.

Det sker med henvisning til, at myndighederne burde have lempet den finansielle regulering yderligere under corona.

"Vi prøver at afbøde det som sektor, men det kræver en eller anden form for medspil fra Finanstilsynet, Nationalbanken og Erhvervsministeriet. Og der synes vi nok, at vi kunne se ret klart, at de udenlandske myndigheder i højere grad havde fanget, at man også som finansiel myndighed er væsentlig i forhold til at håndtere sådan et stød," siger han.

10 år i forandring - FinansWatch fylder rundt 

Det er dog kun få af de mange perspektiver, som Ulrik Nødgaard giver i interviewet. Han forklarer blandt meget andet nærmere om, hvordan han oplevede finanskrisen, den stigende regulering, bankernes opkrævelse af negative renter og mulig konkurrence fra de amerikanske tech-giganter.

Se med herunder:

 

FinansWatch forsøger at indhente en kommentar fra Finanstilsynet og Erhvervsministeriet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs