FinansWatch

Nationalbanken bliver ejer og ansvarlig for ny referencerente

Nationalbanken vil fremover tage ansvaret for ny referencerente, der skal lanceres i 2022. Samtidig nedsættes arbejdsgruppe til at kigge på, hvordan eksisterende referencerente skal udfases.

Foto: Jens Dresling

Nationalbanken bliver både ejer og ansvarlig for den nye referencerente, DESTR, som skal testet i 2021 og lanceres i 2022. Det oplyser centralbanken i en pressemeddelelse.

DESTR vil blive baseret på overnight-indlånstranskationer, altså reelle transkationer, som indsamles fra flere forskellige banker. Det skal hjælpe til etableringen af en ny statistik for 1-dags pengemarkedsrenter. På sigt kan denne statistik udvides til at omfatte øvrige pengemarkedsrenter og valutahandler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs