FinansWatch

Tryghedsgruppen sætter op til 21,1 mio. aktier til salg

7 pct. af aktiekapitalen i Tryghedsgruppen bliver sat til salg til en samlet værdi af 3,76 mia. kr. ifølge Bloomberg News.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tryghedsgruppen sætter op til 21.149.745 eksisterende aktier i Tryg til salg. Det svarer til 7 pct. af aktiekapitalen, skriver Bloomberg News.

Aktiesalget sker via Danske Bank og Morgan Stanley i en accelereret book-building rettet mod institutionelle investorer. Tryghedsgruppen vil efterfølgende eje 53 pct. af aktiekapitalen i Tryg, såfremt alle aktier sælges.

Aktieposten har en samlet værdi af 3,76 mia. kr. baseret på lukkekursen mandag på 178 kr. per aktie, men den slags aktiesalg gennemføres ofte med rabat.

Pengene skal Tryghedsgruppen bruge på, at tegne aktier i Tryg i forbindelse med en kommende aktieemission.

Tryghedsgruppen har således i forbindelse med Trygs og canadiske Intacts nylige købstilbud på RSA Insurance Groups globale forretning givet tilsagn om at tegne nye aktier i Tryg for 6 mia. kr., når forsikringsselskabet senere gennemfører en planlagt aktieemission.

Herudover lovede Tryghedsgruppen, at det ville bestræbe sig på at rejse yderligere kapital, så den samlede tegning løber op i mindst 9 mia. kr.

Endelig har Tryghedsgruppen forpligtet sig til, at anvende nettoprovenuet for enhver placering af Tryg-aktier til at tegne aktier ved udnyttelse af fortegningsretter i aktieemissionen ud over de 9 mia. kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere