FinansWatch

ECB-topchef understreger at økonomien fortsat har brug for støtte

Christine Lagarde mener, at der fortsat er brug for finansiel støtte i form af hjælpepakker til den europæiske økonomi.

Christine Lagarde | Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

"Der er fortsat brug for økonomisk støtte til den europæiske økonomi."

Det siger Christine Lagarde, der er chef for Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag morgen i Europa-Parlamentet.

"En svag efterspørgsel betyder, at der fortsat er brug for finansiel støtte. EUs genopretningsfond bør være operationel - og klar til at støtte uden forsinkelse," siger hun og understreger:

"Det gælder også for hjælpepakker i EU."

Christine Lagarde siger også, at både det pandemiske obligationsopkøbsprogram, PEPP, samt TLTRO-lån - der giver de kommercielle banker adgang til lån til en favorabel rente - er de "mest sandsynlige værktøjer", som ECB vil bruge.

"Vi reagerede prompte og kraftfuldt i forbindelse med den første bølge (af coronavirus), som ramte eurozonens økonomier. Vi vil fortsat adressere krisen med samme kraft og beslutsomhed," siger hun ifølge Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs