FinansWatch

Huscompagniet sælger aktier for 117 kr. per aktie

Husbyggerne stiler i børsnotering mod en markedsværdi på 2,3 mia. kr.

Martin Ravn-Nielsen er adm. direktør for HusCompagniet | Foto: Gregers Tycho/ERH

Huscompagniet bliver børsnoteret onsdag, og det bliver til en børsnoteringskurs på 117 kr. per aktie.

Det skriver Huscompagniet i en meddelelse onsdag morgen.

Det giver en samlet markedsværdi for Huscompagniet på 2,34 mia. kr.

Der blev udbudt 9,6 mio. aktier, som hidtil havde været ejet af EQT og andre eksisterende aktionærer.

Der er også en overallokeringsoption på 1,44 mio. aktier til tilbudsprisen, der tildeles af hovedaktionæren til de fælles koordinatorer, der kan udnyttes helt eller delvist indtil 17. december 2020.

Foruden en udnyttelse af overallokeringsoptionen udgør aktiesalget 1,12 mia. kr., og med en fuld overallokering vil aktiesalget blive på 1,29 mia. kr., hvis alle 11,04 mio. aktier bliver solgt.

Ledelsen og udvalgte medarbejdere samt EQT vil efterfølgende eje 45,1 pct. af selskabets aktiekapital og stemmerettighed forudsat der ikke gennemføres en overallokering, hvilket vil falde til 37,9 pct., hvis den udnyttes.

Aktier i fri handel vil eksklusive en overallokering udgøre cirka 48 pct., og inklusive vil den ifølge Huscompagniet udgøre cirka 55 pct.

Ordrer op til og med 200 aktier får fuld tildeling

Småaktionærerne er blevet tilgodeset med en fuld tildeling ved ordrer for op til og med 200 aktier svarende til 23.400 kr., mens ordrer op til og med 460 aktier har fået tildelt 200 aktier plus 15 pct. af den resterende ordre. Ordrer på mere end 460 aktier har fået allokeret 239 aktier og 5 pct. af den resterende ordre.

Samlet set har Huscompagniet fået mere end 5500 nye aktionærer, hvor cirka 10 pct. af de nye aktier er tildelt til privatinvestorer i Danmark og cirka 90 pct. er tildelt til danske og internationale investorer.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs