FinansWatch

Sydbank-chef: Minkbranchen er hårdt presset

Mens minkavlerne i forvejen var presset af nedadgående priser på pelsen, har covid-19 sat ind med et ekstra hårdt slag mod branchen, lyder det fra Sydbanks kreditchef, der kalder udviklingen "synd".

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Corona-pandemien presser en allerede hårdt presset minkbranche i knæ, når hele besætninger af mink slås ihjel, på grund af dyrene er smittet med corona, lyder det fra Sydbanks kreditchef, Bjarne Larsen, i et interview med Børsen.

"Branchen har haft det svært i flere år på grund af lave priser, og samtidig er der kommet corona. De bliver ramt dobbelt. Derfor havde nogle af dem det dårligt i forvejen," siger Bjarne Larsen, der også kalder det trist at se hele livsværk blive ødelagt.

Sydbank har et par hundrede mio. kr. udlånt, fortæller bankdirektøren til Børsen, og banken bliver derfor ikke specielt hårdt ramt, hvis minkfarmene skulle blive lukket.

Bjarne Larsen er ikke den eneste bankchef, der på det seneste har udtrykt sympati for minkbranchens situation. Onsdag kritisterede John Fisker, adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, regerigens erstatningspakke til minkavlerne for ikke at være god nok i et interview med Finans.

Bankdirektør kritiserer regeringens erstatning til minkavlere

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere