FinansWatch

Visa faldt på konkurrentens regnskab - men stiger på sit eget

Visa oplevede i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 6 pct. til 5,10 mia. dollar mod ventede 5,01 mia. dollar.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scannpix

Den amerikanske kreditkortkæmpe Visa faldt onsdag i ordinær handel med 4,8 pct. på baggrund af et skuffende regnskab fra konkurrenten Mastercard, men i eftermarkedet løftes Visas aktien med 0,9 pct., da koncernens egne tal er bedre end ventet.

Visa oplevede i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 6 pct. til 5,10 mia. dollar mod ventede 5,01 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,12 dollar, sammenlignet med 1,06 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,09 dollar, ifølge Bloomberg News.

Underliggende steg antallet af transaktioner i det fjerde kvartal også med 3,0 pct. mod et ventet fald på 0,4 pct., og det samlede niveau for transaktioner, altså betalinger, steg knap 3 pct. til 37,40 mia. dollar mod ventede 36,29 mia. dollar.

"Betalingsvolumener, grænseoverskridende volumener og gennemførte transaktioner steg alle gennem kvartalet og var i forskellige stadier af opsving. Forretningsdrivere for helåret blev alle påvirket af covid-19 startende i marts med en forbedret tendens på vej ud af september," skriver Visa i sit regnskab.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere