FinansWatch

Analytiker: Danske Banks opjustering er ikke overraskende

Bankens tidligere lave forventning til årets udvikling bar præg af den store covid-19-usikkerhed tilbage i juli, lyder det fra Sydbank-analytiker.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danske Bank opjusterede tirsdag efter markedets lukning med 1,0-1,5 mia. kr. Den positive nyhed er dog ikke overrumplende, mener Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, da den gamle prognose var fra juli, hvor usikkerheden omkring coronapandemiens effekt på 2020 stadig var meget stor.

"Opjusteringen kommer ikke som den store overraskelse. Den gamle prognose bar præg af covid-19-usikkerheden og usikkerheden omkring udviklingen i de finansielle markeder. Nu ser man stadig meget få tab relateret til coronapandemien, og de finansielle markeder har klaret sig rigtig godt. Så det flugter meget godt med det ventede for hele 2020," lyder det fra analytikeren.

Danske Bank har løftet forventningerne til et resultat efter skat på 4-4,5 mia. kr. Tidligere ventede banken et resultat på mindst 3 mia. kr.

Opjusteringen dækker samtidig over både positive og negative elementer, der er værd at fremhæve, vurderes det i Sydbank. Et plus er, at Danske Bank i 2020 nu ser årlige omkostninger på 28 mia. kr. mod tidligere 28-29 mia. kr. på baggrund af Better Bank-planen.

"Det fremgår ikke, om der forskydes i omkostningerne, så de ligger højere i 2021, men umiddelbart er det positivt, at banken allerede nu kan se resultater af Better Bank," siger Mikkel Emil Jensen.

Omvendt trækker det ned, at tredje kvartal med et nettoresultat på 2,1 mia. kr. var bedre end ventet, for det er nemlig ensbetydende med, at Danske Bank i fjerde kvartal regner med en bundlinje på 850-1350 mio. kr., og det er under konsensus, konstateres det i Sydbank.

"Det afspejler et lavere niveau i indtjeningen i fjerde kvartal end forventet, og det kan skyldes fortsat forsigtighed omkring effekten af covid-19 i perioden."

Mikkel Emil Jensen hæfter sig også ved, at ud af samlede indtægter i tredje kvartal på 10,5 mia. kr. stammer 1,5 mia. kr. fra handelsindtægterne. Det er omkring 0,5 mia. kr. mere end ventet, og da nedskrivningerne på 1,0 mia. kr. i perioden var som forudset, så tyder det på, at kerneforretningen halter lidt.

"Det tyder på, at banken har skuffet lidt på renter og gebyrindtægterne. Det trækker nok lidt ned," siger analytikeren.

"Jeg regner dog ikke med den store reaktion på aktien onsdag."

Danske Banks aktie faldt tirsdag med 3,6 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere