FinansWatch

Økonomer: Ikke alle virksomheder kan og skal reddes ud af coronakrisen

Nye hjælpepakker er på vej, men ikke alle virksomheder skal for enhver pris reddes, siger topøkonomer.

Foto: Peter Hove Olesen

Regeringen og Folketingets partier forhandler lige nu på højtryk om nye hjælpepakker til det coronaramte erhvervsliv. To topøkonomer kommer dog med en advarsel om, at hjælpepakkerne er langt sværere at strikke sammen denne gang.

Det skriver Berlingske Business.

Både Phillip Schröder og Michael Svarer var med i den økonomiske ekspertgruppe, som i foråret var med til at rådgive regeringen i forbindelse med de udstedte hjælpepakker.

I denne omgang er de økonomiske pakker umiddelbart vanskeligere at skræddersy, da der skal tages højde for, at nogle virksomheder fortsat har problemer, mens andre har kunnet tilpasse sig situationen, vurderer topøkonomerne.

Sagt med andre ord: holder man hånden under hele erhvervslivet, risikerer man at holde hånden under usunde virksomheder.

"Det vil være ærgerligt, hvis vi får nogle hjælpepakker, som kan være med til at bremse, at nogle medarbejdere kan gå fra de brancher, som taber i krisen og til dem, som er vinderbrancher," udtaler Phillip Schröder til Berlingske Business.

Den skæve genopretning er med til at understrege problemstillingen om hjælpepakkerne, og økonomerne fremhæver vigtigheden i, at regeringen inddrager branchernes individuelle niveau af iværksætteri samt tidsmæssige påvirkning af restriktioner.

De to topøkonomer refererer blandt andet til, at specifikke brancher kan benytte sig af lønkompensation, mens andre kan gøre brug af arbejdsfordelingsordningen, skriver Berlingske Business.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere