FinansWatch

Topchefer i Goldman Sachs rammes på pengepungen under bøderegn

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har i denne uge formentlig fået lagt låg på skandalen omkring den malaysiske statsfond 1MDB, som indblandet i korruption mistede milliarder af dollar.

Foto: DAVID GRAY/REUTERS/Ritzau Scanpix

Efter flere milliardforlig og en bøderegn torsdag, så ser det hele ud til også at slutte med, at topcheferne i investeringsbanken ligeledes må sige farvel til en del af deres løn og bonusser.

Det skriver Bloomberg News.

Bankens øverste direktør, David Solomon, vil således se mindre i løn og i bonus, mens hans forgænger, Lloyd Blankfein, skal betale en del af sin bonus fra tidligere år tilbage - en såkaldt "clawback". Samlet set vil Goldman Sachs ad den vej hente 174 mio. dollar fra ledelsen, der også omfatter bankens finansdirektør og driftsdirektør.

Det er dog kun et meget lille plaster på såret. Torsdag indvilgede Goldman Sachs officielt i et forlig med de amerikanske myndigeder, som kræver betalig af 2,3 mia. dollar i bøde i 1MDB-sagen. I sommer aftalte Goldman Sachs desuden at betale 2,5 mia. dollar til den malaysiske stat. Samlet svarer det til næsten totredjedele af et års overskud for banken.

Torsdag har Goldman Sachs ligeledes fået en bøde på 350 mio. Hongkong-dollar. Oven i hatten har de britiske myndigheder torsdag langet en bøde på næsten 97 mio. pund ud til Goldman i samme sag. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har også givet en bøde på 154 mio. dollar torsdag. Endelig har myndighederne i Singapore meldt sig med en bøde på 122 mio. dollar.

Goldman Sachs, der er "tilfredse" med at have lagt sagen bag sig, spillede en central rolle i at rejse 6,5 mia. dollar til 1MDB, men langt de fleste af midlerne blev stjålet fra fonden.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere