FinansWatch

Finanstjeneste får grønt lys til historiens største børsnotering

Det kinesiske betalingsselskab Ant Group har fået sidste godkendelse til planer om dobbelt børsnotering i Hongkong og Shanghai.

Foto: SHU ZHANG/REUTERS / X06474/Ritzau Scanpix

Ant Group, den kinesiske betalingskæmpe, har onsdag modtaget den sidste godkendelse af sine planer om en dobbelt børsnotering i Hongkong og Shanghai fra børsen i Hongkong.

Dermed er der grønt lys til verdens største børsnotering nogensinde, skriver Financial Times.

Verdens største målt på det beløb, som koncernen, der blandt andet ejes af den kendte kinesiske milliardær og forretningsmand Jack Ma, ønsker at rejse. Ant vil nemlig sælge aktier for 30 mia. dollar.

Dermed har kapitalrejsningen i forbindelse med notering af Ant Group udsigt til at overgå salget af aktier i forbindelse med det saudiske olieselskab Aramco, som sidste år rejste 25,6 mia. dollar.

Ant Group vurdereres af analytikere, ifølge Financial Times, til 318 mia. dollar, hvilket er noget mindre end de 1700 mia. dollar, som Aramco blev prissat til ved sin notering i december 2019.

I det seneste tredje kvartal oplevede Ant Group en vækst på 42 pct. til omkring 18 mia. dollar i omsætning, mens bruttomarginen var på 74 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs