FinansWatch

Goldman: Betaler yderligere millliarder for at lukke Malaysia-skandale

Ifølge Wall Street Journal indrømmer storbanken med en ny aftale, at den har begået fejl i sagen, og samtidig vil Goldman Sachs betale 2,8 mia. dollar til myndighederne i USA.

Foto: JOHANNES EISELE/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har indgået en aftale med den amerikanske myndigheder for at lukke en bestikkelsesskandale omkring den malaysiske statsfond 1MDB.

Det erfarer The Wall Street Journal.

Storbanken indrømmer med aftalen, at den har begået fejl i sagen, og samtidig vil Goldman Sachs betale 2,8 mia. dollar til myndighederne i USA. Beløbet dækker over en bøde på 2,2 mia. dollar og tilbagebetaling af 600 mio. dollar i indtægter, banken ikke havde ret til.

Tilbage i juli indgik banken også en aftale med den malaysiske stat om at betale en erstatning på 2,5 mia. dollar i sagen, hvor flere milliarder dollar blev stjålet fra 1MDB-fonden, og hvor tidligere Goldman-medarbejdere er anklaget for lovbrud.

Goldman Sachs slipper dog ifølge avisen for at åbne op for en funktion, der skal overvåge bankens aktiviteter på området, hvilket ellers kunne blive et omkostningstungt tiltag. Tilbage i 2008 - under finanskrisen - måtte banken acceptere netop en sådan ordning, hvortil banken stadig rapporterer hvert kvartal.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere