FinansWatch

Økonomisk genopretning i USA bliver langvarig og usikker

Der er forsat behov for finanspolitisk støtte i USA for at hjælpe landet på vej mod genopretning, lyder det fra næstformand for den amerikanske centralbank.

"Det vil tage noget tid at vende tilbage til de niveauer af økonomisk aktivitet og beskæftigelse, der var fremherskende ved toppen af forretningscyklussen," lyder det fra centralbankens næstformand. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

USA står over for en langvarig og usikker økonomisk genopretning i kølvandet af coronakrisen. Derfor er både fortsat pengepolitisk- og finanspolitisk støtte nødvendig.

Sådan lyder budskabet fra Richard Clarida, der er næstformand i den amerikanske centralbank, i en tale mandag ifølge Bloomberg News.

"Det vil tage noget tid at vende tilbage til de niveauer af økonomisk aktivitet og beskæftigelse, der var fremherskende ved toppen af forretningscyklussen i februar, og der vil være brug for yderligere støtte fra pengepolitikken - og sandsynligvis også finanspolitikken," siger han under et onlineevent, der er afholdt af American Bankers Association.

Han tilføjer, at de økonomiske udsigter på nuværende tidspunkt er "usædvanligt usikre".

Mandagens kommentarer fra Richard Clarida minder en hel del om dem, han leverede under en tale den 14. oktober hos Institute for Finance

Dengang fortalte han også, at den amerikanske økonomis genrejsning stadig har lang vej igen - på trods af opsparede behov, og selv om nogle data er "overraskende stærke".

"Selv om den økonomiske genrejsning siden forårets kollaps har været robust, må vi ikke glemme, at en fuld økonomisk genrejsning fra covid-19-recessionen stadig har lang vej igen," sagde han blandt andet dengang ifølge Bloomberg News.

Under den tale slog han også fast, at både pengepolitisk og finanspolitisk støtte til økonomien vil være nødvendig for at sikre genopretningen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere