FinansWatch

Investeringsforening i Arbejdernes Landsbank målrettet fagforbund får etikstempel

En investeringsforening, som Arbejdernes Landsbank tilbyder sine kapitalforvaltningskunder, særligt fagforbund, har nu fået Svanemærket. Det sker i forlængelse af bankens nye strategi på området.

Gert Jonassen, direktør for Arbejdernes Landsbank | Foto: Brian Karmark/ERH

Arbejdernes Landsbank kan nu tilbyde sine kapitalforvaltningskunder, i praksis primært fagforbund, en global investeringsfond, der har fået Svanemærket.

Det oplyser banken i en meddelelse til FinansWatch.

Konkret er det investeringsforeningen AL Invest udenlandske Aktier Etisk, som har modtaget Svanemærket.

Banken oplyser, at man også tilbyder diverse ansvarlige investeringsprodukter til privatkunder, private banking-kunder samt erhvervskunder, men at de ikke er svanemærkede.

Når AL Invest udenlandske Aktier Etisk har fået Svanemærket, der gives af Miljømærkning Danmark, er det ifølge banken, fordi de underliggende investeringer understøtter flere af FN’s verdensmål samt desuden oplyder en række betingelser, såsom 50 pct. mindre CO2-aftryk end en tilsvarende investering i verdensindekset.

Banken oplyser, at investeringsfonden har cirka 2,7 mia. kr. under forvaltning. Videre lyder det fra Arbejdernes Landsbank, at man sidste år i samarbejde med kapitalforvalteren Bankinvest ændrede sin investeringsstrategi for at gøre bankens investeringsprodukter mere bæredygtige.

"Med den nye investeringsstrategi gør vi det muligt for vores kapitalforvaltningskunder både at se og måle, hvor meget investeringerne bidrager til FN’s verdensmål og trækker klimaet i en grønnere retning," oplyser bankens pressetjeneste over for FinansWatch.

På bankens hjemmeside fremgår det, at de løbende omkostninger til foreningen er 0,49 pct., ligesom der er en indtrædelsesomkostning på 0,13 pct.

Investeringsforeningen har MSCI World All Countries, også kendt som verdensindekset, som benchmark og forventer som følge af de bæredygtige tilvalg i fonden, at man kan slå den generelle markedsudvikling.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs