FinansWatch

Fed-chef ser stadig et skrøbeligt opsving i USA

Direktøren i Federal Reserves afdeling i Cleveland, Loretta Mester, ser fortsat et opsving for den amerikanske økonomi.

Foto: Pexels

Loretta Mester, der er direktør i den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), afdeling i Cleveland vurderer, at det amerikanske opsving stadig er ganske skrøbeligt og usikkert.

"USA er stadig en skrøbelig økonomi," sagde Loretta Mester mandag til Bloomberg News og understregede, at usikkerheden især vil være dominerende, hvis Kongressen i USA ikke bliver enig om yderligere finanspolitisk støtte.

Hun mener dog samtidig, at pengepolitikken er "velkaliberet". Renten er da også i nul, og prognosen er, at den vil blive der mindst til udgangen af 2023. Det er dog for tidligt at sige, om banken, der også er trådt til med opkøb af obligationer i USA for omkring 3 billioner dollar under coronakrisen, skal lægge yderligere til sin balance, men ifølge Mester vil det snart være på sin plads med mere guidance i det spørgsmål.

Mester regner med, at den amerikanske arbejdsløshed vil slutte året i niveauet 7-8 pct. Her er hun ganske fint på linje med snittet blandt direktørerne i centralbanken, som ved sidste måneds rentemøde sagde 7,6 pct. Cleveland-chefen ser også en inflation på lidt over 1,0 pct. til nytår.

"Så stadig langt fra vores mål for både beskæftigelsen og inflationen."

Federal Reserve har et mål om en årlig inflationsrate på 2,0 pct.

Det opsving, som USA dog har set i det igangværende tredje kvartal, er dog skævt fordelt.

"Det er næsten som en fortælling om to byer," siger Loretta Mester med henvisning til Charles Dickens klassikeren "A Tale of Two Cities" til Reuters.

"Man har en stor del af økonomien, hvor aktiviteten tager til, men man har også en meget stor del af økonomien - rejser, fritid og turisme - hvor man ikke ser nogen fremgang. Jeg tror, det vil fortsætte sådan i nogen tid."

Mester fremhæver også, at manglen på lighed i USA, hvor minoriteter og kvinder ikke har samme økonomiske muligheder, betyder, at økonomien ikke kan leve op til sit fulde potentiale.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere