FinansWatch

EU-Kommissionen nedsætter arbejdsgruppe i kamp mod misligholdt gæld

EU-Kommissionen nedsætter arbejdsgruppe, der skal biddrage til Kommissionens arbejde for at håndtere stigende misligholdt gæld.

Foto: Bernd Von Jutrczenka/AFP/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen vil sætte ind for at finde et fælles europæisk fodslag i håndteringen af misligholdt lån, som forventes at stige som konsekvens af corona-pandemien.

Kommissionen afholder derfor fredag et rundbordsmøde med eksperter fra sektoreren, offentlige myndigheder samt fra nationale og europæiske institutioner. Derudover nedsætter kommissionen en ekspergruppe, der skal mødes den 5. oktober.

Det skriver Kommissionen i en pressemeddelse.

"Historien har vist, at det er bedst at takle misligholdt gæld tidligt og beslutsomt, især hvis vi vil have, at banksekotren fortsat skal understøtte den europæiske økonomi. Vi har nu en mulighed for at sikre, at vi er så godt forberedt som muligt til at håndtere voksende misligholdt gæld de næste måneder," udtaler Valdis Dombrovskis, ledende næstformand for økonomi i EU-Kommissionen, i pressemeddelelsen.

"Vi er nødt til i fællesskab at udvikle en strategi, der fokuserer på at sikre, at bankerne er i stand til at støtte realøkonomien. Jeg ser frem til at dsikutere den brede vifte af synspunkter på vores rundbordsmøde i dag. Synspunkterne vil indgå i Kommissionens igangværkende arbejde for at udvikle en omfattende tilgang til at håndtere de misligholdte lån," lyder det videre.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere