FinansWatch

Feds Rosengren: Den sværeste del af opsvinget er foran os

Chef for afdeling af amerikansk centralbank påpeger, at man endnu ikke er i mål.

Foto: DANIEL SLIM/AFP / AFP

Eric Rosengren, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), afdeling i Boston ser ikke positivt på den økonomiske udvikling i USA, og samtidig bebrejder han USA's storbanker for ikke at have gjort nok for at låne føderale midler ud til små og mellemstore virksomheder.

Med udsigten til en mulig anden bølge af coronasmitte i USA henover efteråret og vinteren, efterlyser Boston-direktøren også yderligere stimulus fra de amerikanske politikere til støtte for økonomien.

"Nylige data har været opmuntrende, men jeg mener, den sværeste del af opsvinget fortsat er foran os," sagde Eric Rosengran på en virtuel konference onsdag, ifølge Bloomberg News.

Eric Rosengren pegede også på, at en en ny omgang nedlukninger vil kunne medføre problemer i den finansielle sektor i USA. Og det kan udløse en ond spiral.

"Et strukturelt chok som denne pandemi kan resultere i en betydelig stigning i antallet af dårlige lån, og i sidste uge begrænse bankernes og forsikringsselskabernes evne til at stille kredit til rådighed til låntagere."

Netop bankerne stod for skud, da de største af dem ikke har deltaget tilstrækkeligt aktivt, ifølge Rosengren, i Federal Reserves låneprogram til små og mellemstore virksomheder på 600 mia. dollar.

Gennem programmet kan centralbanken købe 95 pct. af bankernes udlån til virksomhederne, men alene 2 mia. dollar er kommet ind på centralbankens balance, mens yderligere lån for 2,4 mia. dollar er i pipelinen. Og det har været via de mindre amerikanske banker.

"Ingen af landets tørste banker er i denne sammenhæng aktive i programmet," sagde direktøren.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere