FinansWatch

Forsamlingsforbud strammes og alle opfordres til hjemmearbejde

Fra lørdag klokken 12 og til og med 4. oktober sænkes forsamlingsforbuddet i hele landet til 50 personer, siger statsminister Mette Frederiksen på pressemøde, hvor der blandt andet også opfordres til hjemmearbejde.

Mette Frederiksen Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Forsamlingsforbuddet strammes i hele landet, så man maksimalt må mødes 50 personer. Desuden opfordres alle til hjemmearbejde i det omfang, det er muligt.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde fredag eftermiddag, hvor der indføres der flere restriktioner - restriktioner, der allerede er indført i 17 kommuner i København og omegn. Dertil kommer også nye tiltag og anbefalinger til.

Fra regeringen lyder det:

* Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Restriktionerne har siden torsdag været aktuelle for beværtninger i hovedstadsområdet.

* Der indføres krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant indføres i hele landet. Og det gælder både gæster og ansatte.

* Andre arbejdspladser - både private og offentlige - opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er "muligt og hensigtsmæssigt".

* Der indføres skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

* Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer i hele landet.

* Restriktioner og anbefalinger gælder fra lørdag 19. september.

Kilde: Regeringen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere