FinansWatch

Styrelse og minister afkræves svar på værdiansættelse af swap-aftaler

Erhvervsstyrelsen kan ikke oplyse, hvordan en renteswap-aftale korrekt skal prisfastsættes, men det burde myndigheden, mener flere politikere. Også minister kan se frem til at forklare sig.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Renteswap med spekulation mod en højere rente var popoulært for år tilbage, men det kan have vist sig som en rigtig dyr affære i almindelige virksomheder, og værdien af en renteswap-aftale bestemmes i vid udstrækning af den udstedende bank selv - nu ønsker politikere dog, at Erhvervsstyrelsen skal i spil og fastsætte regler for, hvordan værdien bestemmes. Det skriver Børsen.

“Vi lever i et retssamfund, hvor virksomhederne skal kunne få svar på den slags spørgsmål hos myndighederne. Jeg er generelt meget optaget af, at det skal være let for virksomheder at navigere rundt i regeljunglen. Derfor bør der være et regelsæt, som er ligetil og giver mulighed for, at man får værdiansat en renteswap korrekt. Det må Erhvervsstyrelsen finde ud af,” siger Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre, til avisen.

Han bakkes op af SF's ditto, Lisbeth Bech-Nielsen, der også vil tage fat i erhvervsminister Simon Kollerup (S) for at få klarere regler på området.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere