FinansWatch

Saxo Bank: Amerikansk præsidentvalg kan give medvind til grønne investeringer

Ifølge en analyse fra Saxo Bank kan især det amerikanske præsidentvalg give medvind til de grønne investeringer, hvis Joe Biden ender med at løbe med sejren.

Foto: PR/Saxo Bank

Mens grønne investeringer generelt er i vælten lige for øjeblikket, så kan USA's præsidentvalg senere på efteråret betyde yderligere medvind til investeringerne i de grønne virksomheder. Det mener Saxo Bank.

Det skriver Berlingske.

"Nu har vi godt nok corona, men de problemer blegner jo i lyset af de store udfordringer, vi har med klima. Der er enormt meget politisk kapital investeret i at få dette til at lykkes med support og subsidier i mange markeder. Vi mangler bare at se USA komme med ind i kampen. Derfor er det så spændende og afgørende, om Joe Biden tager Det Hvide Hus. Og hvis Demokraterne også tager hele Kongressen, så er det noget, der kan flytte noget," siger Peter Garnry, aktiestrateg hos Saxo Bank.

Peter Garnry mener ligefrem, at en demokratisk valgsejr kan give udsigter til en ny æra, hvor der bliver mindre fokus på økonomisk vækst og mere på miljøet. Omvendt kan en sejr til Donald Trump også udvikle sig til lidt af en gyser for de grønne virksomheder.

 

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs