FinansWatch

Danske Banks egen vagthund advarede om fejl i gældsposter

Danske Banks interne vagthund Intern Revision har ad flere omgange advaret den øverste ledelse i Danske Bank om fejl i bankens inddrivelsessystem, skriver Berlingske.

Foto: Nikolaj Skydsgaard/REUTERS / X07081

Danske Banks egen interne vagthund, der går under navnet Intern Revision, advarede år efter år adskillige topledelser i banken om alvorlige fejl i bankens inddrivelsessystem.

Det skriver Berlingske på baggrund af bankens redegørelse om sagen til Finanstilsynet.

"Bankens interne revision havde en række bemærkninger i årene 2005-2016, hvoraf nogle var relateret til de problemer, som banken nu står over for. Vi anerkender, at vi ikke gjorde nok for at håndtere hovedårsagerne til revisionens bemærkninger fuldt ud eller fulgte op på handlingsplanerne," fremgår det af Danske Banks redegørelse ifølge Berlingske.

Fejl i data og it-systemer betyder, at Danske Bank i årevis har opkrævet gæld fra bankens inkassokunder på en måde, der var i strid med reglerne, fordi der både er inddraget for meget gæld og forældet gæld. Derfor har banken igangsat en undersøgelse af over 100.000 kunder, der kan tænkes at være ramt af fejlene.

Ifølge Berlingske har det ikke tidligere været fremme, at også bankens egen interne revision har sendt advarsler til bankens øverste ledelse, som bl.a. tæller bestyrelsen.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs