FinansWatch

Warren Buffett hældte bankerne ud af porteføljen i andet kvartal

Investeringsselskabet Berkshire Hathaway, der er personificeret ved den kendte investeringsmilliardær Warren Buffett har vendt banksektoren ryggen.

Foto: Johannes Eisele/AFP/Ritzau Scanpix

Den verdenskendte investeringsmilliardær Warren Buffett og hans investeringsselskab Berkshire Hathaway reducerede gennem andet kvartal kraftigt i sin eksponering til den amerikanske banksektor.

Det skriver Bloomberg News.

Berkshire Hathaway solgte blandt andet helt ud af sin investering i Goldman Sachs, mens positionerne i JPMorgan Chase og Wells Fargo blev reduceret. Det samme var tilfældet for PNC Financial Services, M&T Bank samt Bank of New York Mellon, fremgår det af en melding til de amerikanske børsmyndigheder.

Til gengæld har investeringskæmpen siden afslutningen af andet kvartal fundet appetit på en anden af de amerikanske storbanker, da det ifølge tidligere meddelelser i juli og august har købt op i Bank of America for 2 mia. dollar.

Fredagens melding bekræfter også tidligere oplysninger om, at Berkshire Hathaway i andet kvartal solgte helt ud af sine investeringer i den amerikanske luftfartsbranche, i Delta, i Southwest, i American og i United, hvor koncernen ellers tidligere havde satset på stigende billetpriser efter flere års konsolidering. Desuden blev alle aktierne i canadiske Restaurant Brands International og i olieselskabet Occidental Petroleum også hældt ud af porteføljen.

I kvartalet øgede investeringsselskabet sine investeringer i Store Capital, købmandskæden Kroger's og i Suncor Energy, mens mineselskabet Barrick Gold var den eneste nye aktie i universet med et køb på 564 mio. dollar.

Warren Buffetts største investering er stadig Apple med et position på samlet 22 mia. dollar, og æblekoncernen udgør 44 pct. af værdien i porteføljen. Dernæst kommer en position på knap 18 mia. dollar i Coca-Cola, godt 14 mia. dollar i American Express og lidt mere end 10 mia. dollar i Kraft Heinz.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere