FinansWatch

Melding fra Federal Reserve: Vi kan ikke gøre mere lige nu

Direktør for Federal Reserves (Fed) distrikt i Minneapolis, Neel Kashkari, kan ikke se, at banken kan gøre mere ift. coronaepimien.

Neel Kashkari, direktør for Federal Reserve i Minneapolis. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/ Ritzau Scanpix.

Neel Kashkari, som direktør for Federal Reserves (Fed) distrikt i Minneapolis, mener ikke, at centralbanken kan gøre meget mere, end den allerede har gjort, før end USA får styr på coronapandemien.

"Virussets vej vil afgøre økonomiens vej, så det vigtigste, nogen kan gøre, er at få armene omkring virusset," sagde Neel Kashkari fredag til tv-stationen CNBC, ifølge Bloomberg News.

"Indtil vi kommer dertil, er jeg ikke sikker på, at der er meget mere, som Fed kan gøre lige nu."

Federal Reserve var hurtig til - over to gange - at sænke sin toneangivende rente til omkring nul. Den ligger nu i intervallet 0,0 til 0,25 pct., hvilket også var det laveste niveau, renten nåede, da finanskrisen var på sit højeste i 2008.

Centralbanken har desuden lanceret ni låneprogrammer for at støtte økonomien, ligesom den har opkøbt amerikanske stats- og realkreditobligationer for billioner af dollar for at sikre likviditeten i kreditmarkederne, så de kan "transmittere" bankens lave renter til økonomien.

"Når vi engang får virusset under kontrol, og det er virkelig på tide at få alle tilbage i arbejde og genstarte økonomien så aggressivt som muligt, så er der måske mere, Fed kan gøre," konkluderede Neel Kashkari.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere