FinansWatch

Hjælpepakker slutter men krisen gør ikke mener iagttagere og DI

Flere danske virksomheder står lige nu i en penibel situation, virksomheder DI, som bakkes op ad flere økonomer.

Lars Frelle-Petersen, medlemsdirektør hos Dansk Industri. Foto: Thomas Borberg

Kun en brøkdel af hjælpepakkerne, som staten udmøntede i foråret, er blevet brugt. Men krisen kan blive længerevarende, mener flere parter. Dansk Industri ønsker, at der kommer en udfasningsperiode.

Det skriver Berlingske Business.

De tre største ordninger havde en øvre grænse på 90 mia. kr., men foreløbigt er der kun blevet brugt 20,1 mia. kr. ifølge beregninger, som Berlingske Business har foretaget.

Derudover er der ifølge Danske Bank kun blevet udskudt moms og skattebetalinger for omtrent 35 mia. kr., selvom ordningen har en ramme på 166,3 mia. kr.

Michael Svarer er tidligere overvismand, professor i økonomi ved Aarhus Universitet og en af de tre professorer i ekspertgruppen, som regeringen har inddraget, da hjælpepakkerne blev til. Han mener, at selskaberne muligvis havde en forventning om, at krisen ville være hurtigt omme. Det er der dog ikke garanti for, siger han.

"Det kan komme til at gøre ondt med udgangen af august, når vi skal tilbage til det normale, og hjælpepakkerne udløber. Så må tiden vise, hvordan det går. Det er alt for tidligt at sige, at det er slut," siger han til Berlingske Business.

Det samme mener Philipp Schröder, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, som også har siddet i regeringens ekspertgruppe.

Dansk Industri kalder på en forlængelse af nogle af hjælpepakkerne:

"Vi kan ikke blive ved med at holde hele samfundet på kompensationsordninger, men der er behov for at forlænge noget af det, mens andet skal fases langsomt ud. Krisen er længerevarende, og der er ingen grund til at sige, at nu er det overstået," siger Lars Frelle-Petersen, der er medlemsdirektør hos Dansk Industri.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere