FinansWatch

ECB-topchef vil ikke lade sig begrænse i kampen mod corona

Christine Lagarde vil arbejde for støtte til Europas økonomi. Det skal ikke hæmmes af corona.

Christine Lagarde mener stadig, der er brug for økonomiskm stimulans. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP

Topchefen i Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, vil ikke lade den økonomiske politik blive hæmmet af kampen mod coronavirus.

Hun vil fortsat arbejde for at støtte den europæiske økonomi i genoprejsningen fra effekterne fra coronapandemien.

Det sagde topchefen torsdag efter et rentemøde i ECB, hvor den ledende rente blev fastholdt på 0,0 pct., og opkøbsprogrammet på 1350 mia. euro fortsætter med samme styrke.

På det efterfølgende pressemøde i Frankfurt sagde Christine Lagarde, at ECB venter at bruge det fulde beløb af det pandemiske obligationsopkøbsprogram (PEPP).

"Det er stadig nødvendig med rigeligt af økonomisk stimulans. Styrelsesrådet er forpligtet til at gøre alt, hvad der skal til - inden for sit mandat - for at støtte landene i euroområdet," sagde Christine Lagarde.

ECB-chefen sagde også, at centralbanken fortsat vil købe obligationer i de lande, hvor der er mest behov for støtte til genopretning af økonomien såsom i Italien.

Og i kølvandet på den melding faldt den italienske tiårige obligationsrente til et fire måneders lavpunkt, skriver Bloomberg News.

Selv om flere lande har åbnet igen efter nedlukningen for at mindske smittespredningen af coronavirus, så er udsigterne fortsat tågede. Og meget kan afhænge af det EU-topmøde, der begynder fredag, hvor EU's ledere skal finde frem til en løsning med genopretningsfonden på 750 mia. euro.

Lagarde påpegede torsdag, at det er vigtigt for EU-lederne at "blive hurtigt enige" om en hjælpepakke.

Økonomer: ECB ser tiden an - og renterne forbliver lave

Europæisk bankvagthund finder ny direktør

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere