FinansWatch

Italienske mafiaobligationer er solgt til internationale investorer

Gældsinstrumenter med tæt relation til selskaber tilhørende den italienske mafia 'Ndrangheta er blevet solgt til professionelle investorer uden deres vidende.

Foto: Thomas Borberg

Internationale investorer har købt obligationer støttet af Italiens mest magtfulde mafia.

Det bekræfter en række finansielle og retslige dokumenter ifølge Financial Times.

Dokumenterne viser, at Banca Generali, en af Europas største private banker, har købt obligationer, som er støttet af stråselskaber for 'Ndrangheta-mafiaen.

En del af de omtalte obligationer er angiveligt blevet solgt til internationale investorer for et samlet beløb omkring 1 mia. euro i perioden mellem 2015 og 2019.¨

Også pensionskasser og hedgefonde er at finde blandt investorerne.

Banca Generali fortæller selv, at man ikke kendte obligationernes forbindelse til mafiaen, da de blev opkøbt til bankens kunder.

"Banca Generali og Banca Generali Fund Management Luxembourg er først nu blevet bekendt med forholdene. Vi var af den opfattelse, at transaktionen var berettiget," skriver banken i en email til Financial Times.

'Ndrangheta-mafiaen, som primært opererer i Calabrien i det sydlige Italien, er en af de mest velhavende og frygtede kriminelle organisationer i den vestlige verden, og Europol estimerer, at mafiaen genererer en årlig omsætning på omkring 44 mia. euro - svarende til svimlende 327,8 mia. kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere