FinansWatch

Komité kræver øget gennemsigtighed i topchefers bonusprogrammer

Komitéen for God Selskabsledelse vil bl.a. have selskabsbestyrelser til at offentliggøre beregninger på, hvad direktørers bonusprogrammer kan blive værd.

Lars Frederiksen sidder i spidsen for komiteen og er bestyrelsesformand i Matas Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Danske selskabsbestyrelser skal fremover tvinges til at regne på, hvad direktørers bonusprogrammer kan blive værd - og dele tallene med offentligheden.

Sådan lyder én af mange nye anbefalinger ifølge Jyllands-Posten Erhverv fra Komitéen for God Selskabsledelse, der er sammensat af en række højtstående erhvervspersoner.

Landets bestyrelser opfordres således til at fremlægge detaljerede regnestykker for, hvad der sker med direktørlønningerne, hvis selskabets aktiekurs udvikler sig på en bestemt måde.

"Vi vil tvinge bestyrelserne til at gennemregne den type scenarier, så man netop ikke bliver overrasket over, at der kan komme et eksorbitant stort vederlag. Tilsvarende at man ikke som bestyrelse pludselig bliver overrasket, hvis en direktør kun får den faste løn," siger Lars Frederiksen, der sidder i spidsen for komiteen og er bestyrelsesformand i Matas, til Jyllands-Posten Erhverv.

Blandt komiteens øvrige anbefalinger - der dækker alt fra virksomheders samfundsansvar til håndtering af skattepolitik - er, at et fratrædende direktionsmedlem ikke går direkte ind i selskabets bestyrelse.

Tidligere har anbefalingen på området lydt, at en administrerende direktør ikke bør sætte sig på formands- eller næstformandsposten.

Det overordnede formål med komitéens arbejde og nye anbefalinger er, at "der skal være transparens omkring de beslutninger, der bliver taget i virksomhederne".

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere