FinansWatch

Fed-chef i New York: Fuld genopretning vil tage år

Det vil tage årevis, før den økonomiske genopretning i kølvandet på coronavirusset er fuldendt, lyder det fra chef for den amerikanske centralbank i New York.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

John Williams, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), distrikt i New York, glæder sig over, at amerikanerne igen er begyndt at vende tilbage til arbejdet, men der er langt igen, inden økonomien når samme niveau, som den havde før coronaudbruddet.

"Folk er vendt tilbage til arbejdet, og arbejdsløsheden er begyndt at bevæge sig nedad," sagde John Williams på en virtuel konference tirsdag, ifølge Reuters.

Den amerikanske arbejdsløshed kom i februar fra et niveau nær det laveste i 50 år i 3,5 pct., inden den i marts steg til 4,4 pct. for i april at ramme det højeste niveau siden depressionen i 1930'erne i 14,7 pct. I maj begyndte flere delstater dog genåbningen, og derfor trak arbejdsløsheden sig tilbage til 13,3 pct.

"Selv om den forbedring er velkommen, er økonomien stadig langt fra sund, og en fuld genopretning vil formentlig tage år at opnå."

Federal Reserve gav i midten af juni en prognose om en arbejdsløshed på 9,3 pct. vred årsskiftet, faldende til 6,5 pct. et år senere og til 5,5 pct. ved udgangen af 2022.

I de seneste uger har genåbningerne i flere delstater medført fornyet smittevækst, og USA har som helhed oplevet rekordantal nye smittede. Især delstaterne i det såkaldte Sun Belt er ramt med rekordstigninger i blandt andet Florida, Texas og Californien, hvor de lokale guvernører nu også har bremset genåbningsplanerne.

"Dette er en værdifuld påmindelse om, at økonomiens skæbne er uadskillelig fra udviklingen i virusset," slog Williams fast.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere