FinansWatch

Fitch bekræfter solid kreditvurdering af Danmark

Danmarks sunde makroøkonomiske politik betyder, at trods effekten af covid-19 beholder Danmarks sin "AAA"-vurdering.

På trods af at covid-19 har lagt de danske gader og stræder øde, beholder Danmark sin "AAA"-vurdering. Foto: Gregers Tycho

Danmarks langsigtede kreditvurdering er fredag blevet fastholdt på sit høje niveau af amerikanske Fitch, og på trods af udbruddet af coronavirusset mener kreditvurderingsbureauet, at udsigterne for vurderingen er stabile.

"Danmarks "AAA"-vurdering afspejler en velstående, højt værdiskabende økonomi, understøttet af stærke institutioner og med en historik med sund makroøkonomisk og finansiel politik," skriver Fitch i en kommentar.

"AAA" er den højest vurdering i systemet hos Fitch.

"Danmark er en lille og meget åben økonomi, og effekten af covid-19 pandemien udgør en betydelig kortsigtet risiko for økonomien," advares der imidlertid.

Økonomiens vækst var i forvejen på vej nedad, men efter coronavirusset ser Fitch nu, at den danske økonomi vil vokse med 1,0 pct. i 2020 mod senest en prognose på 1,6 pct. i september sidste år.

I 2019 havde den danske stat også et overskud på 2,5 pct. af BNP, men i lyset af nedlukningen af økonomien i forsøget på at inddæmme virusset og på baggrund af de redningspakker, som regeringen har lanceret, venter det amerikanske bureau, at det statslige budget vil udvise et underskud på 1,6 pct. i år.

Ratingbureau opgraderer Kommunekredits kreditrating til AAA

Fitch bekræfter rating på Danske Bank – men udsigterne er negative

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere