FinansWatch

Finanstilsynet sidestiller finansvirksomheder med resten af erhvervslivet i forhold til indberetninger

Forbuddet om, at mere end 10 mennesker må opholde sig samme sted betyder, at Erhvervsstyrelsen tidligere i denne uge gav selskaber lov til at udskyde regnskabsindberetninger.

Foto: Lars Krabbe/IND

Forbuddet om, at mere end 10 mennesker må opholde sig samme sted har gjort det svært for landets virksomheder at afholde generalforsamlinger og dermed indsende årsrapporter rettidig.

Det fik tidligere på ugen Erhvervsstyrelsen til at give virksomhederne lov til at udskyde begge dele, såfremt procedurerne ikke kunne klares digitalt.

For finansielle virksomheder, der afleverer årsrapporter til Finanstilsynet, var beskeden derimod, at der kunne søges om dispensation om udskydelse.

I en netop offentliggjort meddelelse fremgår det, at Finanstilsynet har modtaget flere henvendelser på området. Derfor har tilsynet nu lavet en generel afgørelse, der følger i fodsporene på Erhvervsstyrelsen.

"En dispensation indebærer, at virksomheden skal indsende årsrapporten senest 8 uger efter ophør af et forbud mod afholdelse og deltagelse i større forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v., der er iværksat som foranstaltning i medfør af lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme," skriver Finanstilsynet.

Erhvervsstyrelsen forlænger frist for indsendelse af årsregnskaber – finansielle virksomheder skal søge dispensation

Tekniske udfordringer spænder ben for elektronisk generalforsamling hos Danske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere