FinansWatch

Nets baner sig vej på attraktivt marked efter milliardopkøb

Betalingsformidleren Nets føjer endnu et polsk selskab til listen efter opkøbet af Pep. Ifølge topchefen er Polen et af de mest attraktive markeder i Europa inden for betaling.

Polen er ifølge Nets' topchef Bo Nilsson et af de mest attraktive europæiske lande inden for betaling. Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Torsdag tog betalingsformidleren Nets endnu et skridt ind på det polske marked efter opkøbet af betalingsleverandør, kortindløser og terminalleverandør Polskie ePłatności, Pep. Der er særligt en grund til, at Nets lige nu prioriterer opkøb i Polen, skriver Børsen Pro.

"Polen er lige nu et af de mest attraktive lande i Europa, hvor vi ser en massiv vækst i digitale betalinger bl.a. drevet af skiftet fra kontant- til kortbetalinger. Denne udvikling understøttes godt af offentlige initiativer, der skal fremme brugen af elektroniske betalinger i forretningerne,” lyder det fra Nets topchef Bo Nilsson til mediet.

Opkøbet af Pep, der har 125.000 terminaler installeret i butikkerne, skriver sig ind i en række af forretninger i Polen, der i forvejen tæller DotPay/eCard og et samarbejde med Przelewy24, der gør sig i betalingsløsninger til internetbutikker.

FinansWatch har tidligere beskrevet, at handlen værdisætter Pep til 405 mio. euro, eller ca. 3 mia. kr. Pep forventer at lande en nettoomsætning på 55 mio. euro, eller godt 410 mio. kr., i 2020. Opkøbet skal godkendes af myndighederne, men man forventer handlen endeligt gennemført i tredje kvartal af 2020.

Nets køber betalingsselskab til værdi af flere milliarder

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere