FinansWatch

Rekordlave lange renter i USA på frygten for coronavirus

Fredag trykkes renterne igen i USA, da investorer verden over frygter for udbredelsen af coronavirus og effekten på den globale økonomi. F.eks. har den tiårige rente aldrig været lavere.

Foto: LOLITA WIESNER/AFP / AFP

Fredag trykkes renterne endnu en gang i USA, da investorer verden over frygter for udbredelsen af coronavirus og effekten på den globale økonomi.

Især i den lange ende af spektret bakker renterne, da renten på den toneangivende tiårige statsobligation falder med 5 basispoint til 1,467 pct., og da renten på det toneangivende 30-årige statslån også går ned med 5 basispunkter til 1,91 pct.

Dermed har den tiårige rente aldrig været lavere, når man går så langt tilbage, som der findes data, hvilket hos Bloomberg News er fra 1. januar 1961. Det samme gælder for den 30-årige rente med data tilbage til 1. januar 1976.

Den 30-årige rente dyppede endda fredag i en periode for første gang nogensinde under 1,90 pct. i 1,88 pct., mens den tiårige var helt nede i knap 1,44 pct.

"Vi venter nu, at coronavirusset vil have en længerevarende effekt på den globale vækst," siger Dickie Hodges, porteføljemanager hos Nomura Asset Management, til Financial Times.

"USA er et af de få lande, som har rum til at sænke renterne, og jeg tror, de vil sænke renterne mindst to gange i år. I dette klima ønsker man at eje amerikanske statsobligationer."

Handelen med fed funds futures, som viser, hvordan markedet tror, den toneangivende rente i USA vil udvikle sig, peger fredag da også mod to rentesænkninger i 2020, når man spoler frem til december.

Futuren indikerer nemlig en rente på 1,11 pct. mod det nuværende interval mellem 1,50 og 1,75 pct. med et midtpunkt i 1,625 pct.

Den amerikanske centralbanks chefer har dog gentagende gange anset den nuværende rente for "passende" og i december indikerede direktørerne i Federal Reserve en uændret rente gennem hele 2020.

Torsdag konstateredes de første dødsfald fra coronavirus i Japan og Sydkorea, og fredag bad myndighederne i Sydkoreas fjerdestørste by, Daegu, indbyggerne om at blive hjemme. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarede samtidig mod, at væksten i smittede i netop Sydkorea og Iran oplevede en stærk stigning.

"Vi er endnu i en fase, hvor en inddæmning er mulig, men med et krympende vindue til at gøre det," sagde generaldirektør i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere