FinansWatch

Næstformand i amerikansk centralbank ser ingen rentesænkning i år

Renten bliver sandsynligvis ikke sænket i år i USA, siger næstformand Richard Clarida i tv-prorgam.

Foto: Jonathan Crosby/Reuters/Ritzau Scanpix

Richard Clarida, næstformand i den amerikanske centralbanks bestyrelse, har torsdag talt aktierne i minus og renterne nedad, da han i et interview på tv-stationen CNBC skød en hvid pil gennem forventningerne i markedet om en rentesænkning i USA i 2020.

"Markedets indregning af en rentesænkning er lidt kompliceret, fordi der er markedets renteforventninger, og der kan være løbetids- og likviditetspræmier," sagde Richard Clarida på programmet Squawk Box på CNBC.

Handelen med fed funds futures indikerer en lavere rente henover 2020. Dens nuværende niveau er mellem 1,50 og 1,75 pct. og altså med et et midtpunkt i 1,625 pct. Men futuren for marts indikerer en rente på 1,563 pct. faldende til 1,167 pct. til december. Futuren for juli indikerer samtidig en rente på 1,368 pct., og det er faktisk 0,25 pct.point - en hel rentesænkning - under den nuværende rentes midtpunkt.

"Jeg tror ikke, når man spørger folk, at de indregner den rentesænkning, selv om markedets priser antyder det," konkluderede Clarida imidlertid.

De mange chefer i Federal Reserve har dog den senere tid indikeret, at renten er "passende" i st nuværende niveau, mens den er lidt lempelig, og diagrammet med chefernes individuelle renteforventninger, senest fra december 2019, pegede på, at renten vil være uændret gennem hele 2020, inden de næste to år vil byde på renteløft.

Torsdagens S&P 500-indeks startede med et lille plus 0,1 pct., inden meldingen fra Feds næstformand fik indekset i minus med hele 1,3 pct. Aktiemarkedet har siden - kl. 13.25 lokaltid i New York - stabiliseret sig i et minus på 0,7 pct. Den tiårige rente ligger samtidig i minus med 5 basispoint i 1,52 pct. efter at have været helt nede i knap 1,51 pct.

Richard Clarida talte dog også om en solid amerikansk økonomi.

"Fundamentalerne i USA er stærke. Det er et godt billede."

Han flagede imidlertid for, at virusudbruddet kan påvirke den kinesiske økonomi, ligesom han svarede på, om epidemien kan påvirke USA økonomi og Federal Reserves pengepolitik.

"Det er tydeligvis noget, som formentlig vil have en mærkbar effekt på Kinas vækst i første kvartal."

"Hvad, vi kigger efter, er beviser, som antyder, at vi er nødt til substantielt at revurdere vore udsigter, og det har vi absolut ikke gjort endnu. Men vi holder øje, fordi Kina er en meget stor del af vores økonomi."

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere