FinansWatch

Erhvervsstyrelsen vil tage direkte fat på virksomheder der undgår lovpligtig revision

Erhvervsstyrelsen vil nu henvende sig direkte til virksomheder, der uberettiget fravælger revision. Sidste år blev der rejst 85 sager om virksomheder, der ikke var berettiget.

Foto: Colourbox

Erhvervsstyrelsen lægger nu op til at tage direkte fat på de virksomheder, der har droppet den lovpligtige revision uden at være berretiget til det, skriver Finans.

Ved hjælp af et digitalt værktøj kan de finde frem til virksomhederne, som i første omgang får en "høflig forespørgsel", fortæller kontorchef i Ervervsstyrelsen Susanne Thorhauge.

"Vi ved, at problemet eksisterer. Sidste år, da vi ikke havde digital kontrol, rejste vi 85 sager om virksomheder, der havde fravalgt revision, men ikke var berettiget til det. Nu giver vores nye digitale kontroller mulighed for, at vi i styrelsen kan få fat i de mest alvorlige af dem," siger hun til Finans.

Hvis der herefter ikke bliver reageret fra virksomhedens side, vil sagen blive sendt videre til manuel behandling i styrelsen, og det kan i yderste konsekvens ende med en tvangsopløsning af selskabet, hvis der ikke rettes op på problemet.

Hver tiende virksomhed inden for genbrug har rejst rødt flag i regnskabet 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs