FinansWatch

Tysk storbank skærer gulddrengenes bonusser med op til 30 pct.

Deutsche Bank lægger nu op til at reducere bonusserne til ansatte i investeringsbanken. Det sker efter et udfordrende 2019, hvor banken bl.a. har lukket investeringsbanken i New York.

Foto: Martin Lehmann

Krisen er tilsyneladende fortsat ikke bag Deutsche Banks investeringsbank. I al fald har den tyske storbank fredag annonceret planer om at skære op mod 30 pct. af bonuspuljen til gulddrengene og – guldpigerne – i dens investeringsbank.

Det skriver Bloomberg News.

Beslutningen kommer i kølvandet af et udfordret 2019, hvor Deutsche Bank blandt andet lukkede sin investeringsbank i New York. Topchef Christian Sewing kæmper for at skære omkostningerne i investeringsbanken uden at miste de bedste medarbejder og uden at udfordre kravene fra børsmyndighederne. Og samtidig skabe vækst.

Normalt hensætter Deutsche Bank hvert kvartal penge til at udbetale bonus, men især i fjerde kvartal er beløbet stort, hvis banken beslutter sig for at belønne medarbejderne. Det er dog også et håndtag, ledelsen kan dreje på, hvis det skal nå sit sparemål for 2019, hvilket kræver et fald i omkostningerne på 8 pct. i årets sidste tre måneder, skriver Bloomberg News.

Deutsche Bank annoncerede sidste år en spareplan med nedlæggelsen af næsten 20.000 stillinger - eller hver femte af bankens ansatte.

Deutsche Bank: Vi er på rette vej med transformation 

Medie: Deutsche Bank på vej med sparerunde i Tyskland 

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs