FinansWatch

Britisk centralbankchef skruer ned for risiko for aftaleløst brexit

Mark Carney, der er chefen for den britiske centralbank, mener, at risikoen for et aftaleløst brexit er dalet efter det britiske valg.

Foto: Clodagh Kilcoyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske centralbank, Bank of England, ser nu risikoen for et aftaleløst brexit som mindre sandsynligt, end inden det britiske valg i sidste uge.

Det siger chefen for den britiske centralbank, Mark Carney, ifølge Bloomberg News.

"Worst-case scenarie er et aftaleløst brexit. Muligheden for det er gået ned på grund af valget og på grund af den nye regering," siger Mark Carney i forbindelse med en pressekonference mandag aften.

"Scenariet og de risici, som vi skal beskytte systemet imod, er ikke i sig selv ændrede, men det ser bare mindre sandsynligt ud nu," siger han ifølge Bloomberg News.

Centralbankchefen siger, at den finanspolitiske komité i centralbanken, FPC, lige nu ser på, hvilke stresstest de skal køre til næste år i forhold til de britiske banker. Og at FPC overvejer flere forskellige typer af test.

Torsdag i sidste uge sikrede Det Konservative Parti og leder Boris Johnson sig 365 af de 650 sæder i Underhuset ved det britiske valg.

Med de konservative stærkeste flertal siden 1987 forventes det, at parlamentet vil godkende loven, der skal implementere brexit-aftalen.

Aftalen skal opfylde Johnson løfte om, at Storbritannien vil forlade EU senest den 31. januar.

Og mandag sagde den britiske premierminister, at han håber allerede inden jul at komme videre med sin brexit-aftale.

Det siger en talsmand for regeringen til BBC.

"Vi planlægger at starte processen før jul og vil gøre det på den rigtige forfatningsmæssige måde i diskussion med taleren (leder af Underhuset, red.)," siger Johnsons talsmand.

Fredag vil regeringen ifølge talsmanden præsentere lovforslag, der baner vejen for brexit, i Underhuset.

Johnson: Brexit vil med sikkerhed blive vedtaget inden jul

EU-præsident ser frem mod snarlig afklaring på brexit 

Mere fra FinansWatch

Hvidbjerg Bank opjusterer forventningerne

Der er fortsat gang i konverteringerne og med positiv effekt på kursreguleringer afledt af bankens værdipapirbeholdning, opjusterer den jyske bank sine forventninger til året.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs