FinansWatch

Valutareserven faldt efter Nationalbankens intervention i markedet

Nationalbanken har endnu engang måtte træde ind for at stabilisere kursen på den danske krone.

Foto: Jens Dresling

Nationalbanken måtte også i november træde til for at stabilisere kronen. I alt solgte Nationalbanken valuta for 1,2 mia. kr. i forbindelse med interventioner i valutamarkedet.

Nationalbankens bjerg af udenlandsk valuta faldt i løbet af måneden med i alt 1,9 mia. kr. til 440,7 mia. kr., oplyser banken.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har solgt valuta for 1,9 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for 0,1 mia. kr.

Det er anden måned i træk, at Nationalbanken har interveneret i valutamarkedet. I oktober solgte Nationalbanken valuta for 0,4 mia. kr. i forbindelse med interventioner.

"Der er endnu tale om nogle lidt mindre interventioner af slagsen, men ikke desto mindre er Nationalbanken på banen for at forsvare den svækkede kronekurs. Og det er fuldt ud forståeligt."

"Kronen handler i øjeblikket tæt på det svageste niveau i mere end 18 år, som har varet november ud og fortsat ind i julemåneden. Det kommer derfor heller ikke som en kæmpe overraskelse for mig, at det har fået Nationalbanken op af stolen," skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre i en kommentar til tallene.

Han vurderer, at tiden til en indsnævring af rentespændet til ECB er rykket et lille skridt nærmere. Den danske indskudsrente er på minus 0,75 pct. mod ECB's minus 0,50 pct., hvilket gør det relativt mindre attraktivt at have danske kroner på bogen.

En euro koster tirsdag eftermiddag 7,4720 kr. og har i løbet af november med få undtagelser ligget i intervallet 7,4700 til 7,4740 kr.

Ved årsskiftet gik der omkring 7,4660 kr. på en euro.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere